Луѓе се фотографираат со „највредните предмети“ кои би ги однеле во „задгробниот живот“

Едно е да не можете да го поминете целиот свој живот без вашиот лаптоп, но цела вечност? Некои луѓе и него би го земале во задгробниот живот. Гробни добра, во археологијата и антропологијата, се предметите закопани заедно со телото, а истражувачите научиле доста за нашите предци од работите со кои биле погребани.

Реџа Англорум, група за реакција со седиште во Велика Британија, која ги прикажува животот и историјата на Викинзите, Саксонците и Норманите во раниот среден век, одлучи да им постави предизвик и да ги праша современите луѓе „што би однеле во задгробниот живот доколку би биле испратени според старите традиции?“ Па, еве како луѓето одговорија на ова: