Луксуз или потреба? Какви автомобили возат полицајците низ светот

Кога станува збор за најкул автомобили, никој досега не размислувал за полициски возила. Сето тоа се промени пред неколку години кога Дубаи се најде на насловните страници со својот егзотичен сет полициски автомобили.

10. Lexus IS-F – Англија, Хемберсајд

9. Ford Ranger Raptor – Велс

8. Lamborghini Gallardo – Италија

7. Kia Stinger – Австралија

6. Jeep Grand Cherokee – Италија за единицата за антитероризам

5. Tesla Model X – Австралија

4. Porsche Carrera 911 – Германија

3. Steeda Ford Mustang GT специјано креиран за полицијата на САД

2. Brabus B63-S 700 Widestar – Дубаи

1. Ferrari 250 GTE – еден од ретките полициски автомобили во Дубаи