Лута мачка која е „стражар за лубеници“ во Тајланд стана „позната ѕвезда“

Колку е мачката полута толку е посмешно. Тоа е законот на природата. Не ни верувате? Само погледнете погледнете ја оваа крзена топка по име Перл. Тој е искусен стражар за лубеници од Тајланд кој ја извршува својата задача веќе 6 години. Супервизорските сили на Перл лежат во неговата способност да испраќа морници по ‘рбетот откако ќе ве погледне.

Но, неговиот сопственик вели дека луѓето не треба да се плашат од неговиот страшен изглед затоа што е најмилото маче во градот. Сепак немојте да мислите дека ќе можете да си земете блага лубеница без да ја платите. Така мачорот стана познат во Тајланд и освен локалните жители доаѓаат да го посетат и од други места, само за да можат да „купат лубеници од него“.