Мајка на три деца херојски скока во замрзнатото езерце, за да си го спаси кучето од давење

Секој родител мора да има на ум дека тој е пример за нивните деца. Неговите постапки го градат карактерот на неговите деца. Мајката, сопственичка на кучето по име Алина ја раскажа случката:

„Кучето падна во езерото и почна панично да трча по мразот. Наеднаш мразот се скрши и кучето почна да плива во студената вода, но никако не можеше да излезе. Чекав некое време, надевајќи се дека тој ќе излезе сам. Мојата средна ќерка почна да плаче зошто кучето се дави. Тогаш јас ги замолив околните луѓе да ми ги причуваат децата и влегов во водата.“

Алина работи како педијатар во локалната болница.