Мајката ја фати ќерката-плавуша како му ги јаде колачињата на кучето, мислејќи дека се обични колачиња

Животот е позабавен кога имаш плавуша во куќата :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.