Мајката 3 пати паѓала на возачкиот испит, па синот добил „генијална идеја“ како да ѝ помогне да го положи

Неуспешните обиди да се положи возачкиот испит можат да бидат многу фрустрирачки, така што еден син одлучи да ѝ помогне на својата мајка по нејзините три неуспешни обиди.

Целата поента на испитот е да докажете дека сте доволно добри за да бидете одговорни за возило, така што ако некој друг седне зад воланот и полага наместо вас, целосно ѝ се спротивставува на поентата.

Сепак, откако трипати не успеала да го положи возачкиот испит, 60-годишната Марија одлучила да му дозволи на нејзиниот син Хеитор Шијав да го направи тоа наместо неа – без оглед на тоа дека станува збор за неморална и опасна идеја.

Во обид да се извлече со контроверзниот план и да ја убеди комисијата дека тој всушност е 60-годишната жена за која тврди дека е, 43-годишната Хеитор, од Порто Вело, северен Бразил, се облекол во цветна блуза и долго здолниште.

Се разбира, облеката само не би била доволна за да го измами лицето одговорно за возачкиот тест. Со оглед на тоа што целата нивна работа зависи од набудување на возачите, мислам дека е безбедно да се каже дека би било добро да ги забележат малите работи, како на пример човек кој се маскирал во својата мајка.

Хеитор ставил и шминка, лак, а направил и фризура како неговата мајка. Сепак, за жал, посветениот син не успеа да ја погоди гласовната страна од камуфлажата. Така инструкторот Алин се посомневал во неговиот длабок глас и големите раце. Тој веднаш повикал полиција. Хеитор бил уапсен затоа што ја глумел својата мајка иако тој тврдел дека само сакал да помогне.