Мајката го чисти чипсот од сол, затоа што децата не треба да јадат толку солено

А вака да ја видиш дотерана, средена, ќе си помислиш дека е сосема нормална, дури и привлечна госпоѓа.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.