Мајката го излажа синот на 1 април дека училиштето работи

Детето станало рано, се спремило, дури и трча да не задоцни, кутрото :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.