Мајката и таткото се целосно посветени на домашната едукација: Мајката изигрува наставничка по англиски, а таткото по физичко

Понемирниот син им физичко, додека другиот има математика.

И како што е ред, наставникот по физичко доби идеја како да ја ќари наставничката по математика :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.