Мачето не може повеќе да ја издржи оваа тортура од газдарицата, а нејзе ѝ е смешно

Мачето е прилично сериозно во намерата да ја одвикне од пеењето и да ѝ укаже дека не ја бива.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.