Мајка даде отказ од работа за да се занимава со „смрдлива“ професија која и носи 1000 долари неделно

Во 2020 година, Тифани Шери ја напушти својата работа како келнерка откако сфати дека може да заработи поголема сума на пари со продажба на предмети што биле фрлени во ѓубре.

32-годишната жена има над два милиони следбеници на TikTok поради нејзините напори да заштеда пари и бидејќи „нурка“ во контејнери во изминатите неколку години.

Мајката на четири, за првпат почнала да „нурка“ во контејнери во 2017 година, и пронашла производи за шминка и нега на кожа во вредност од над 1.200 долари. Од нејзиното прво откритие, мајката и нејзиниот сопруг Даниел Роуч (38) заедно „ловат“ ѓубре.

„Нуркањата“ се покажале како успешни во обезбедувањето на поголемиот дел од мебелот што е сега во нивниот дом, па дури и помага во плаќањето на сметките по препродавање на дел од работите пронајдени во ѓубре.

Таа рече:

„Никогаш не сум слушнал или сум размислувал за „нуркање“ во ѓубре пред случајно да видам видео на YouTube од две девојки како го прават тоа, кога видов што најдоа, морав да се обидам“.

Мајката продолжува да споделува како пронашла секакви предмети, почнувајќи од чаршафи до производи за миленичиња и други корисни работи.

Иако некои сметаат дека нејзиниот начин на живот е контроверзен, споредувајќи ги „нуркањата“ со крадење, мисиите за правење пари на Шери се всушност легални во САД.

Таа вели дека е „среќна“ што „спасува“  предмети од депониите и придонесува „за да и помогне на животната средина и да ја одржува планетата чиста“.