Мајка дава сѐ од себе само за да успее да ѝ најде маж на својата ќерка и има добра причина за тоа

Мајка од Бостон се надминала себе си во обидот да најде партнер за својата ќерка. 61-годишната Бет Дејвис се здружи со апликацијата за запознавање Wingman за да го објави профилот за состанување на нејзината 30-годишна ќерка Моли, на Тајмс Сквер, во вид на огромен билборд откако нејзината трогателна приказна го привлече вниманието на основачот на апликацијата, Тина Вилсон.

На Бет и беше дијагностициран метастатски рак на дојка во 2020 година и вели дека болеста оттогаш се проширила на нејзините коски, со што ја ставило во очај мајката која сака да ја види својата ќерка како го запознава „вистинскиот“, додека е сѐ уште на овој свет.

„Имаше малку повеќе итност да ја видам ќерка ми како се скасува со прекрасен маж“, изјави таа за NBC 4 откако парот отпатува во Њујорк за да го погледне истакнатиот билборд, на кој е прикажана слика од Моли со натпис на кој пишува „Излези со ќерка ми“ и линк до нејзиниот профил за запознавање.

„Моли беше мојот помошник во текот на ова. Од моментот кога ќе се разбуди наутро, таа е само прекрасна и се труди на сите да им го подобри животот, па секој би имал среќа да ја има“, изјави таа за Инсајдер.

„Таа сè уште е фокусирана со љубов и внимание кон својата ќерка и затоа сакав да и помогнам да ја забрза таа потрага и да најде некој одличен“, објасни Вилсон за нејзината одлука да се вклучи и да им помогне на дуото мајка и ќерка, откривајќи дека се решила на Тајмс Сквер како најдобар начин за да и помогне на Моли да стигне до најшироката можна публика.

Што се однесува до самата Моли, би помислиле дека на повеќето луѓе ќе им се чини дека рекламата за вашите осамени срца излепена на една од најпознатите знаменитости во светот може да биде малку застрашувачка перспектива, но ќерката на Бет изгледа прилично опуштена.

„Тоа е такво патување“, рече таа. „особено горе до иконата на Gen Z, Оливија Родриго. Тоа е само лудост“.

„Се надевам дека вистинската личност е доволно самоуверена за да не биде разубедена од неортодоксните“.