Мајката донела подарок од службеното патување (виц)

Малиот Зоки го однеле на гости кај баба му. Таа го прашува:
– Зоки, твоите да не се скараа нешто па вака итно те донесоа кај мене?!
– Даа… Мама се врати од службен пат и донесе некаков трипер на тато и на двајца комшии. Сега четворицата се караат… Или малку донела, или не им по поделила по исто…