Мајката решила да паркира во рикверц (виц)

Мајката решила сама да паркира во рикверц, ама за да не го чукне автомобилот му рекла на синот да стои надвор и да ѝ каже точно кога ќе стигне до ѕидот. Мајката вози во рикверц, синот молчи, таа вози, тој молчи… Наеднаш се слуша „Трееес!“ и синот извикува:
– Точно во 17:45 мамо!