Мајстор, рибар и политичар (виц)

Македонските научници измислиле нов вид детектор за лаги, но никако не можеле да го тестираат дали работи. Мислеле, мислеле и им текнало. Викнале МАЈСТОР, РИБАР и ПОЛИТИЧАР и првиот го прашале „Кога ќе дојдеш?“, вториот го прашале „Колкава најголема риба си фатил?“, а третиот го прашале било кое прашање.