Македонец, иселеник во САД, кажува како тој се справил со кoрoнaтa

Пред да го погледнете видеото, имајте на ум дека короната не е играчка и секој може да си каже на видео што сака и како сака! Придржувајте се до правилата, носете маски, одржувајте растојание и не се мешајте многу многу со луѓе додека да помине. Посигурно од тоа нема.

Како и да е, голем број луѓе се излекуваа во домашни услови, некој го прележа вирусот, не го ни забележа. Ова видео дава надеж, но да не заборавиме дека кај нас 100 луѓе умреа од корона, некои од нив дури и млади, здрави и прави.

 

Смеењето е најслатко кога е на своја сметка. Дознајте какви несекојдневни работи се случуваат во секојдневниот живот на Македонците на каналот Македонски несекојдневни ситуации. Испратете своја смешна слика или видео овде.