Македонецот од Финска (виц)

Се среќаваат двајца Македонци во странство.
– Од каде си ти?
– Од Финска. А ти?
– Од Македонија.
– И јас.
– Па нели си од Финска. Зошто се срамиш да кажеш од каде си?
– Абе ти вести гледаш ли?