Македонскиот градоначалник и златната рипка (виц)

Во Македонија конечно почнува да функционира правосудниот систем и повикуваат еден градоначалник на распит:
– Како успеавте да си изградите таква луксузна вила за време на мандатот?
– Фатив златната рипка и таа ми исполни една желба.
– Како ќе го докажете тоа?
– Па не ли ја гледате вилата?