Македонскиот политичар фатен на дело (виц)

Македонски независен кандидат за пратеник се враќа дома разочаран после објавувањето на резултатите.
– Колку гласа собра? – прашува жена му.
– Три…
– Значи знаев дека имаш швалерка!