Македонскиот родител и единиците на синот (виц)

Синот на еден македонски родител се враќа дома на последниот училишен ден и таткото го прашува:
– Како е сине? Оценките какви се?
– Пет единици тато! – одговара синот.
– Лелеее! Голем ќотек ќе падне!
– Знам, тато. Веќе им ги зедов адресите на сите.