„Македонско девојче“ отпеана од племе во Африка

Да се потсетиме на легендарната македонска песна на големиот Јонче Христовски, прифатена од народот како народна, која никогаш не звучела поинтересно, благодарение на светски реномираната македонска фотографка Билјана Јуруковски.

„Еве како ја пееме „Македонско девојче“, на гости кај Сурма, со домородните луѓе на границата помеѓу Етиопија и Јужен Судан.“

Смеењето е најслатко кога е на своја сметка. Дознајте какви несекојдневни работи се случуваат во секојдневниот живот на Македонците на каналот Македонски несекојдневни ситуации. Испратете своја смешна слика или видео овде.