Малиот го учеле дека упорноста се исплати, но не му спомнале ништо за користење на мозокот

Најверојатно за ова дете велат: „Да е живо и здраво“.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.