Малиот изгладнел и си бара топол оброк

Еве зошто децата не треба да се дојат повеќе години.

Малку незгодно ѝ падна на мајката.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.