Мама Меца и нејзините две мечиња се снимени како се шетаат на Шар Планина

Мечка заедно со нејзините малечки очигледно била во потрага по храна низ густите шуми на Шар Планина и налетале на камерата. За наша среќа застанале токму пред камерата па сите можеме да бидеме сведоци на ваков неодолив момент. Животните се наше големо богатство на ова мало семејство не потсетува на тоа.