Мама меца знае како да си ги подготви децата на тешкиот живот

Во август, лососот започнува да се мрести во реките што се влеваат во Курилското Езеро за мрестење и местото веднаш се претвора во невообичаено популарно место за сите кафеави мечки во таа област. Со текот на годините, мечките тргнаа по многу патеки долж реките. Одењето покрај реката во тоа време не е безбедно, секогаш мора да бидете внимателни.

Мајката мечка се обидува да ги води своите бебиња по мали тесни патеки за да не налета на големи возрасни машки канибални мечки, кои секогаш се крајно опасни. Едното од нив има потешкотии за да стигне до врвот а мама меца е тука да го бодри и да го почека да се избори во животот.