Мамо, дали Господ ти ја исполни желбата денес?

Ќеркичката:
– Мамо дали Господ ти ја исполни желбата денес?
Мајката:
– Мојата желба, како мислиш?
Ќеркичката:
– Па сношти те слушнав како велиш „О Боже, о Боже, дај ми го“.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.