Мамо, има некој во плакарот! (виц)

Одам да ја бакнам ќерка ми пред спиење, кога таа целата преплашена ми вели:
– Мамо, има некој во плакарот!
Го отворам плакарот и гледам апсолутно истото девојче кое преплашено ми вели:
– Мамо, има некој во мојот кревет!
Таман да припаднам од страв, ми текна дека имам близначки и ги истепав двете со влечката.