Мамо, има некој во шкафот! (виц)

Одам да ја бакнам ќерка ми за добра ноќ, кога таа преплашена ми вели:
– Мамо, има некој во шкафот!
Го отворам шкафот и гледам внатре сосема истото девојче кое ми рече: „Мамо, има некој во шкафот!“. Таман срцето да ми застане од страв, ми текна дека имам близначки и ги натепав двете со влечката.