Мамо, нели ти реков повеќе да не јадеш лук!

Бакнувањето на малите бебиња кога им е полн стомакот, понекогаш не е паметен избор, па дури и ако станува збор за сопственото дете. Многу лесно може да добиеш вакво изненадување.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.