Мамо сакам Најк! Мајката: Имаме Најк дома!

Мама сега ќе среди, нема мене да ме ограбуваат по продавници!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.