Марс каков што никогаш порано не сте го виделе: Површината на Црвената планета изгледа бордо

Роверот Персејанс на НАСА, кој слета минатата недела, беше првиот што сними свое слетување и направи повеќе од 23.000 воодушевувачки слики од шарената површина на Марс.

Невообичаените фотографии беа резултат на тоа што фотоапаратот сè уште не бил калибриран додека слетувал на површината.