Машка работа (виц)

Жената му вели на мажот:
– Оди да купиш леб!
– Тоа не е машка работа.
– Аха, така значи, тогаш почнувај да се занимаваш со машката работа! – нервозно вели жената и започнува да се соблекува.
– Ииии, каква си значи, да не се пошегува човек со тебе. Подај ми ја торбата ајде…