Маската спасува живот (виц)

Луѓе носете маски! Носењето маска може да ви го спаси животот како што му го спаси на мојот пријател вчера.
Си шетал тој низ трговски центар со девојката. Среќа што носел маска, па кога се разминал со жена му, таа не го познала. Маската навистина му го спаси животот!