Маторицата му фрли мерак на грчкиот новинар Лазо, а Лазо не знае како да се спаси

„Лазо, ела Лазо, ела!“ Но, на Лазо не му се гледа ништо друго туку да најде начин како да си ја зачува невиноста :).

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.