Маж и жена кои се брак цели 63 години повторно се заедно откако пандемијата ги раздели

Една постара двојка остана разделена откако и двајцата биле хоспитализирани од Ковид-19. Но, за среќа работите се одвиваат во подобар правец за овие сѐ уште заљубени птици и тие конечно повторно се заедно, откако медицинските сестри им организирале романтична вечера.

Френк Мартинез (93) и Масако „Тери“ Мартинез (86) биле во можност да се држат за раце и да јадат заедно во болницата Сент Елизабета во О’Фалон, Илиноис.

Фотографијата објавена на Фејсбук-страницата на болницата го прикажува парот кој го придружуваат двете медицински сестри кои договориле да се видат. Медицинските сестри Хана Шлемер и Ким Пресон одлучиле да ги спојат кога дознале дека тие се неразделни.

Од болницата изјавиле: „Колегите во болницата Сент Елизабета во ХСХС видоа од прва рака како безбедносните мерки на претпазливост и упатствата за посетителите влијаеле на пациентите цела година за време на пандемијата. Пациентите Френк и Тери се во брак 63 години и двајцата се во болница, но во одделни сектори. Кога еден член на семејството спомна дека тие се секогаш неразделни и многу зависни еден од друг, нивните медицински сестри, Ким и Хана, направија план. Двојката беше третирана со посебна вечер „Ден на вечера “, каде што беа во можност да се видат, да се држат за раце и да јадат заедно навечер. Исто како што правеа толку многу години наназад.“