Маж ја отплатил хипотеката на поранешната сопруга затоа што верува дека пријателството може да преживее

Односите можат да се променат доста брзо, а ние не секогаш можеме да го контролираме тоа. Со текот на времето, луѓето може дури и да се оддалечат. Еве што им се случи на Шон Ниланд и Кет Кинан кои беа заедно 8 години и создаваа содржини на Фејсбук. И иако нивната врска заврши, семејството остана за нив најважното нешто на светот.

Заедно од ноември 2013 година

Како што рече Шон во едно интервју, тие се запознале во 2013 година за време на ноќна прошетка. Парот сега воспитува две малечки момчиња, кои неколку пати ги прикажувале на нивните видеа на Фејсбук.

Тие се разделиле по 8 години брак, а Шон раскажува што довело до ваква одлука: „Одржавме добри односи. Причината поради која се разведовме беше затоа што нашата врска стануваше повеќе пријателство отколку љубовна врска. Поминувавме заедно 24 часа на ден, работевме заедно на социјалните мрежи “.

Одржуваат добри односи за доброто на семејството

И по разделувањето тие продолжиле заеднички да ги воспитуваат момчињата. Еве што вели Кет на таа тема: „Имаме деца и двајцата мислиме дека е важно тие да бидат околу двајца среќни родители кои можат да комуницираат и добро да се согласуваат еден со друг“.

Неверојатен подарок

И двајцата родители само го сакаат најдоброто за своите деца. Ова на крајот беше една од причините зошто Шон реши да ја изненади Кет со тоа што ќе ѝ ја исплати хипотеката. Тој сакаше да се увери дека Кет може да се грижи за децата без да се грижи дали ќе мора да ги обезбеди, а истовремено да ја исплати хипотеката.

„Толку сум горд на тебе! Ти си најдобрата мајка на светот! Затоа решив да направам нешто за тебе … „И тој дефинитивно направи“ нешто – токму на роденденот на Кет! „Немав поим! Беше целосно изненадување и сè уште ми е тешко да поверувам“, рече таа.

„Толку добро се сложуваме“

Разводот не е пречка за нормални врски кога имате толку блиски семејни врски. Кет и Шон ги сакаат своите деца и тоа никогаш нема да се промени иако не живеат заедно.

„Среќата на децата ни значи сѐ…“

Но, која е тајната за одржување на здрава врска по развод? Треба да најдете време да бидете сами со себе. Според Кет, времето поминато одвоено е корисно: „Можете сами да научите за себе и да се развивате.“

„Совет за оние кои минуваат низ тешки времиња: потребно е време. Шон и јас поминавме 3,5 месеци разделени. Ни требаше ова време и простор за да работиме на себе“, вели Кет.