Маж се сретна со својата одамна изгубена сестра, по 30 години, откако купил нешто од eBay

eBay успеа да ги спои одамна изгубените брат и сестра по 30 години разделеност, откако еден од нив купи програма за фудбалски натпревари од нивниот татко на аукциската платформа.

Пред пандемијата, Рос Колкуун од Единбург, Шкотска, купи програма за игра на Хартс против Ливерпул од продавач на онлајн пазар.

По купувањето на програмата, 37-годишникот добил поврат на парите и порака од продавачот, кој открил дека тој е всушност таткото на Рос, кој никогаш не го познавал.

Оттогаш Рос за прв пат се запознава со другата страна на неговото семејство, а на 10 јануари Рос за прв пат ја запознал својата сестра Ерин, и покрај тоа што и двајцата пораснале и живееле во Единбург.

Рос вели: „Се смеевме, плачевме и споделувавме приказни. Се чинеше како да се познаваме цел живот. Бев исклучително нервозен, но тоа беше апсолутно убаво и животно искуство.“

Се покажало дека братот и сестрата имаат прилично слични интереси и покрај тоа што растеа одвоено. Излегува дека и двајцата биле заинтересирани уметници, со тоа што Ерин студирала на Факултетот за уметност во Глазгов, а Рос го посетувал колеџот за уметност во Единбург.

Тој сè уште треба да се сретне со други членови на семејството во реалниот живот и сè уште има „треперење“ за тоа, но вели дека навистина се радува на крајот да ги запознае.

Тој ги заврши своите твитови со коментар: „Ако имате членови на семејството кои никогаш не сте ги запознале, може да биде многу тешко да се обработи. Се надевам дека овие твитови ги утешуваат и инспирираат другите да го направат следниот чекор“.