Мажот ја гледал жената како паркира 20 минути (виц)

– Жено, те гледав од терасата 20 минути како паркираш, и знаеш што си мислам? Да не ти ја давам колата воопшто, затоа што ти си опасност на патот и за себе и за другите!
– Еј, ај доста! И денеска ли шефот ти викал над глава, па сега врз мене ќе се истураш?! Почнуваш кавги за глупости!
– Не се глупости, утре некоја глупост може да направиш! Ајде да те видам сега: Замисли си ја следната ситуација, возиш низ град и наеднаш пред тебе излегуваат баба со внуче, што ќе згазиш?
– Бабата!
– Кочницата, ма… ќе ја згазиш кочницата!