Мажот го немало 12 месеци, а штотуку му се родило ново бебе (виц)

Мажот се враќа дома од воена мисија во Ирак и налутено ѝ вели на жената:
– Мене ме нема 12 месеци, а ти – бебе!?
– Ти што си по професија бе?
– Војник.
– Па што ми се правиш математичар тогаш, а?