Мажот и жената шверцувале животни преку граница (виц)

Двајца сопружници решиле да шверцуваат животни преку граница. Мажот ѝ вели на жената:
– Стави ги двете мали желки во прслукот, а творот во гаќите.
– А смрдеата? – Прашува жената.
– Ако умре, умре, е*и му мајката!