Мажот сакаше да направи кавалерски чин и да испадне вистински џентлмен, НО…

Какво кавалерство, каков џентлмен кога животот му е во опасност. Мажиште на денот!

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.