Мажот се запишал на хор (виц)

Се среќаваат двајца возрасни мажи:
– Здраво Зоки, што правиш?
– Се запишав на хор и сега одам на проба.
– На хор?! Ти и хорот?!!! И што правите таму?
– Па… пиеме ракија, после пивце, играме карти…
– А кога пеете?
– Кога си одиме накај дома…