Мажот го зел детето од градинка (виц)

Мажот и ѕвони на жената:
– Ало душо, ти се јавувам да ти кажам дека поминував од кај градинката и го зедов детето, па не мора да одиш ти.
– Еј, супер! А како ќе го крстиме, оти нашето веќе оди на училиште?