Мажот метеоролог (виц)

Ѕвони телефонот на жената, крева мажот, слуша и вели:
– Од каде да знам, не сум метеоролог!
Жената:
– Кој беше?
– Еден глупак, прашуваше дали хоризонтот е чист!