Мажот се сетил како 2021 да не му биде лоша како 2020 (виц)

Нова Година 2020, двајцата сопружници си кажуваат какви им се плановите за новата година каква промена ќе направаат во неа. Жената кажува дека ќе ослабела и слични стандардни работи, а мажот вади една тегла и вели:
– Жено во 2021 во оваа тегла ќе ставам по една метална 50 денарка секој пат кога ќе имаме се*с. На крај на годината со тие пари ќе ти купам подарок. Од тебе зависи дали ќе добиеш лак за нокти или автомобил.