Мажот си ја мие главата со кофа, а жената му направи смешна финта

Го чекаше прво да замижи да не му влезе сапуница во очите.

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.