Мажот што снима е мртов човек, само што никој не му кажува

Кога ја сврте камерата, нејзините зборови беа „Сега ќе ти ја расплачам мајката!“

Научно е докажано дека смеењето го продолжува животот. На каналот Смешни видеа секојдневно се објавуваат по повеќе вакви „продолжувачи на животот“. Токму затоа и постои Мотика, да ве насмее и да ви го разубави секој ден од животот.