Мечето Вини Пу и прасето на Божиќ (виц)

Си шетаат мечето Вини Пу и прасето по шумата и прасето прашува:
– Вини Пу, каде сме тргнале на Божиќ?
– Како каде, па завршија постите и одиме да колеме прасе.
– А ако избега прасето?
– Ќе те избегам јас тебе!