Мечокот Степан од Русија започна кариера како модел и жените го обожаваат

Степан е 28-годишна кафеава мечка која е доста позната во Русија од многу причини. Како младенче, кутрата руска мечка била напуштена од неговата мајка, но за среќа, тој бил посвоен од еден пар. Светлана и Јуриј Пантеленко се многу добри луѓе кои го научиле Степан да функционира како член од семејството. Со оглед на тоа дека мечката растела околу луѓето во поголемиот дел од својот живот (посвоена како 3-месечно младенче), Степан прилично станал домашна мечка.

Тој денес не е само мил мечок туку е и модел на познатата руска фотографка Мила Жданова, која преку неговите сопственици се запозна со Степан. Мила често го претставува Степан во нејзините сцени инспирирани од бајките кои најверојатно ќе ве потсетат на филм од Дизни. Модели доаѓаат од целиот свет и чекаат и по 5 години за да направат фотосесија со Степан. И да создадат уште поголема илузија на бајка, повеќето од моделите позираат во традиционални руски фустани заедно со Степан за вистински зачудувачки фотографии.