Метро во Делчево (виц)

Се среќаваат двајца кочеги од факултет после долго време и започнуваат разговор:
– Ти со што одиш на работа?
– Со метро.
– Но вие во Делчево немате метро.
– Ние во Делчево немаме ни работа.